Ortos hedder nu ForMotion Bandagist

Direct Socket – nyt hylster på én dag

Direct Socket - nyt hylster på én dag

Artiklens indhold

Mange protesebrugere vil nok kunne se fordelen ved at kunne få et helt nyt hylster på én dag. Det kan vi også hos Ortos, og derfor uddannes alle vores protesebandagister i at lave Direct Socket, som er en særlig måde at lave benprotesehylstre på.

Hvad er Direct Socket?

Direct Socket, også kaldet DS, er en hylsterteknik, hvor benprotese-hylstret bliver støbt direkte på en liner, der sidder på benstumpen. En af de helt store fordele ved denne teknik er, at afstøbning og tilretning kan gøres på én dag. Intet testhylster og minimal ventetid. Den særlige DS-teknik er udviklet og forfinet af Össurs Anton Johannesson, der har opnået en PhD i protetik. Det er ligeledes Anton der, sammen med andre specialister, har undervist Ortos’ protesebandagister i teknikken.
Selve hylstret bliver lavet i enten kul-, glas- eller basaltfiber, som i første omgang minder om et stoflignende materiale i flere lag, men som under processen bliver tilføjet et hærdende matieriale, så hylstret bliver hårdt.

Vi laver direct socket i alle vores afdelinger

Uanset hvilken Ortos-afdeling du kommer i, har du mulighed for at tage plads i en af vores særlige stole, som vi bruger i forbindelse med fremstillingen af en Direct Socket. Stolen er et vigtigt redskab i processen, da det betyder, at du kan sidde eller ligge behageligt og sikkert samtidig med at bandagisten arbejder med afstøbningen.

Direct_socket_afstoebning
direct socket_afstoebning_resin

Nu også til lårbensproteser

I første omgang har DS-teknikken været brugt til at lave hylstre til de underbensamputerede, men nu er teknikken videreudviklet og kan også bruges til de lårbensamputerede. Teknikken varierer en smule afhængig af, om det er til underben eller lårben. Ortos’ protesebandagister er uddannede i begge dele, så alle kan føle sig i trygge hænder, når de kommer ind i en af vores klinikker.

Er en direct socket for alle?

Som ved de fleste teknikker, så vil nogen have mere glæde af det end andre. Hos Ortos vil vi altid se på individet og i samråd med kunden og, i nogle tilfælde, andre fagpersoner, vil vi finde ud af, hvad der passer bedst til den enkelte. 

DS-teknikken vil dog kunne bruges til de fleste amputerede. Hvis man er vant til en anden hylstertype, kan det kræve lidt tilvænning i forhold til balance og muskelstyring i starten. Er du i tvivl om en Direct Socket er noget for dig, er du altid velkommen til at tale med din bandagist om det. 

Direct_socket_gangbarre_laarbensamputeret
Kontakt Ortos

Skal du bruge et benprotese-hylster?

Hvad enten du har brug for en direct socket eller en anden hylstertype, kan Ortos hjælpe dig. Kontakt os for at høre nærmere og booke en tid.

LÆS OGSÅ

Emil_Hansen-7

Overset metode reducerer ventetid og ubehag for amputerede

Emil Hansen har været underbensamputeret siden han var 6 år gammel. 
I foråret 2023 fik han lavet en benprotese med en direct socket og han er meget begejstret for teknologien. 
Læs mere
Benprotesebruger_direct socket

Benprotese med direct socket

Torben Linde Mikaelsen er underbensamputeret og kører to timer, når han skal til bandagist. Det prioriterer han, fordi han har fundet en bandagist, som han samarbejder rigtig godt med. Derudover har han mulighed for at få lavet et hylster, der er færdigt på kun én dag. Dermed slipper han for at skulle køre turen mange gange, når han skal have nyt hylster.
Læs mere
Benprotesebruger_Jimmy|Benprotesebruger_Jimmy_1|Benprotesebruger_Jimmy_2

En benprotese er ikke en begrænsning

I 2020 fik Jimmy amputeret sit venstre underben efter flere forudgående operationer. Jimmy var på det tidspunkt i kemobehandling pga. testikelkræft og fik pludselig en blodprop i benet, så han måtte hasteopereres. Efter operationen gik der koldbrand i storetåen, som lægerne derfor amputerede. Kort tid efter kom der igen koldbrand – denne gang længere oppe ad benet – hvorfor det til sidst endte med en underbensamputation.
Læs mere

FORFATTER

Kristel er kommunikationskonsulent hos Ortos og arbejder med både intern og ekstern kommunikation i virksomheden. 

Kristel Høj Walther

Kommunikationskonsulent i Ortos

ForMotion Bandagist

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til ForMotion Bandagist
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2024© ForMotion Denmark A/S

Vi har spændende nyheder!

Ortos hedder nu
ForMotion Bandagist

Fra den 1. november 2024 har vi skiftet navn til ForMotion Bandagist. Dette navneskifte markerer vores integration i et globalt netværk af klinikker, samlet under ét fælles navn, ForMotion™.

Vi bygger videre på vores stærke fundament af viden og ekspertise for at sikre dig de bedste hjælpemidler til at forbedre din bevægelighed.

I det nye år lancerer vi også en ny hjemmeside, som selvfølgelig bliver på dansk.
Få et smugkig her.
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg ForMotion Bandagists privatlivspolitik og tillader, at ForMotion Bandagist kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.