Lastbilchauffør med protese
En Gammel Cirkushest

Det siges, at når en gammel cirkushest kan lugte savsmuld , vågner den og vil tilbage i manegen. – Præcis på samme måde har Jakob Mathiasen det!

Jakob har deltaget i PL tre gange tidligere, i 1996, 2000 samt i 2004, og har vundet to guld-, to sølv- og en bronzemedalje.

Han har haft verdensrekorden i spydkast i 12 år og har stadig Nordisk rekord i højdespring på et ben! – og nu stiler han efter mere metal ved PL i Rio de Janeiro i 2016.

Selv om Jakob, som er uddannet fysioterapeut, har rundet de 40 år, har fået kone og 4 børn, er han atter frisk til en ny tørn i manegen. Denne gang i triatlon!

”Jeg kunne ikke bare sidde stille og var begyndt at løbe lidt. Det førte til et maraton i 2010. Tidligere dyrkede jeg femkamp og kunne godt lide mangfoldigheden ved flere discipliner, så triatlon lå jo lige for som en mulighed.”

Et hylster til hver disciplin

Jakob debuterede i sommer i Verdens største triatlonstævne i Hamburg og fik en flot andenplads – kun overgået af europamesteren.

Han havde netop fået en ny protese fra bandagisterne i Ortos og kunne se fordelen i at have to identiske proteser.

”En af årsagerne til den gode placering var helt klart mine nye proteser. I og med disciplinerne er vidt forskellige, er der behov for flere forskellige funktioner. For ikke at spilde tid på at skifte komponenter på samme hylster, har Ortos lavet et hylster til hver disciplin. Hylstrene er endvidere så gode, at jeg bruger dem til dagligt, så i tillæg har jeg fået en langt lettere hverdag”

Seneste store udfordring for Jakob var VM i London d. 13. september, hvor målet for den ambitiøse idrætsudøver var en medalje:

”Desværre blev det ikke til en medalje men jeg gennemførte i min hid tid hurtigste tid og forbedrede mig i alle 3 discipliner”

Tiden for 750m svømning, 21 km. cykling og 5 km løb lød på 1.22.37t og rakte til en 11. plads.

”Jeg har nu et klart billede af Verdenseliten og en fornemmelse af hvad der skal til for at blande sig i topstriden. Næste store udfordring bliver EM i Østrig næste år”