Nyttig viden

Her på siden finder du en samling informationer, som er nyttige i det forløb, der fører frem til, at du får udleveret et hjælpemiddel. De forskellige afsnit er til støtte og vejledning, og skal på ingen måde afholde dig fra at ringe til os med dine spørgsmål. Find direkte telefonnumre under menupunktet Kontakt.

Søg bevilling på borger.dk

Hvis du har en varigt nedsat funktionsevne, kan du ansøge din kommune om kropsbårne hjælpemidler.

Hvis det er første gang, du søger om et hjælpemiddel, har du brug for en henvisning fra et sygehus eller en speciallæge, og du skal altid have bevillingen i hånden, inden du får hjælpemidlet fremstillet. Ellers risikerer du et afslag på din ansøgning.

Søg elektronisk på borger.dk, hvor du også finder denne enkle guide, som trin for trin viser vejen i ansøgningsforløbet.

Problemer med e-boks?

Hvis din e-boks ikke vil makke ret, når du fx skal videresende en bevilling, så kan du altid finde kompetent hjælp hos brugersupporten.

Ring til dem på telefon 3817 1160 eller følg linket herunder, hvis du nemt og enkelt vil guides igennem en løsning.

Supporttelefonen er åben:

  • Hverdage: 9.00 – 20.00
  • Weekender: 9.00 – 20.00
  • Helligdage: 10.00 – 15.00

Gå til e-boks’ brugersupport

Få henvisningsblok tilsendt

Er du læge og ønsker en henvisningsblok fra os, så send venligst en mail med navn og adresse til Maria Lundsby på [email protected]

Valget af leverandør er dit

Servicelovens §112 stk. 3 slår fast, at du frit kan vælge Ortos som din leverandør af hjælpemidler. Du bestemmer suverænt, hvilken bandagistvirksomhed, du vil være kunde i.

Den rettighed har du også, selvom din kommune skulle have indgået aftale med en bestemt leverandør og dennes navn evt. står på bevillingen.

Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at en eventuel prisforskel mellem kommunens leverandør og dit valg, skal dækkes af dig. Det sker dog sjældent og aldrig uden dit samtykke. I alle andre henseender er du mindst lige så godt stillet hos os som hos kommunens leverandør, også mht. service og reparationer.

§112 i Serviceloven

Bevillinger til personlige hjælpemidler er reguleret af servicelovens §112. Læs den i sin fulde længde via linket nederst i boksen, eller noter dig blot disse overordnede kriterier:

Hjælpemidlet skal:

  • i væsentlig grad kunne afhjælpe de varige følger af den nedsatte funktionsevne
  • i væsentlig grad lette den daglige tilværelse i hjemmet eller
  • være nødvendigt for, at den pågældende kan udøve et erhverv.

Servicelovens §112

Send sikker post til Ortos

Hvis du har behov for at sende mails med personfølsomme oplysninger som fx dit cpr-nummer, så har du brug for en sikker forbindelse – det får du nemt og hurtigt ved at klikke på linket herunder:

Send sikker post til Ortos