Ortos er først med ny hylsterteknik

NU_slibning_hylster_benprotese

Artiklens indhold

Først med det nyeste hylsterteknik

Ortos-bandagister blev i 2016 som de første i landet certificeret i en ny hylsterteknik til lårbensamputerede.

Teknikken hører under kategorien sub-Ischiale hylstre, og den er udviklet af Dr. Stefania Fatone og bandagist, Ryan Caldwell, fra Northwestern University i Illinois.

Både Dr. Stefania og Ryan Caldwell, har besøgt Ortos, hvor de har stået for certificering af Ortos-bandagister, samt afholdt et arrangement for fysio- og ergoterapeuter, som vi arbejder sammen med. Her forelæste Stefania Fatone om evidensen for ortosebaseret behandling af apopleksi.

Northwestern University skrev dengang en nyhed om hhv. apopleksi-seminaret og certificeringen

Lavt hylster, høj komfort

Traditionelle protesehylstre er bygget til at indkapsle eller understøtte Tuber ischiadium (siddeknoglen).

Hylstre efter NU-FlexSIV-teknikken slutter under denne knogle uden at have kontakt. De er altså skåret relativt lavt på benet, og det giver brugeren en større siddekomfort, og en større bevægelsesfrihed i hoften.

For at have samme kontrol i hylsteret, som i traditionelle hylstre, er der en bestemt reducerings- og modelleringsalgoritme, som man skal gå frem efter. Desuden skal hylstrene forsynes med aktivt vakuum i form af en pumpe. Den er med til at sikre en stram pasform og god kontrol.

Til certificeringen, havde vi fem patienter med på kurset, som hver og en blev forsynet med denne hylstertype. Alle gik på hylsteret, og deres umiddelbare indtryk var positivt. De mærkede den øgede komfort, så teknikken lader til at holde, hvad den lover.

NU_flex_shop_hylster_benprotese
NU-Flex_bandagist_hylster_benprotese
Ikon_laes-mere

Vil du vide mere om NU-FlexSIV socket?

Hylsterteknikken er designet til at give øget komfort uden at gå på kompromis med funktion. Læs mere eller kontakt Ortos for at booke en tid. 

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.