Ortos er først med ny hylsterteknik

Først med det nyeste

Ortos-bandagister er som de første i landet certificeret i en ny hylsterteknik til lårbensamputerede.

Teknikken hører under kategorien sub-Ischiale hylstre, og den er udviklet af Dr. Stefania Fatone og bandagist, Ryan Caldwell, fra Northwestern University i Illinois.

Både Dr. Stefania og Ryan Caldwell, har besøgt Ortos, hvor de har stået for certificering af Ortos-bandagister, samt afholdt et arrangement for fysio- og ergoterapeuter, som vi arbejder sammen med. Her forelæste Stefania Fatone om evidensen for ortosebaseret behandling af apopleksi.

Northwestern University har skrevet en nyhed om hhv. apopleksi-seminaret og certificeringen (nummer to og tre oppefra).

Lavt hylster, høj komfort

Traditionelle protesehylstre er bygget til at indkapsle eller understøtte Tuber ischiadium (siddeknoglen).

Hylstre efter NU-FlexSIV-teknikken slutter under denne knogle uden at have kontakt. De er altså skåret relativt lavt på benet, og det giver brugeren en større siddekomfort, og en større bevægelsesfrihed i hoften.

For at have samme kontrol i hylsteret, som i traditionelle hylstre, er der en bestemt reducerings- og modelleringsalgoritme, som man skal gå frem efter. Desuden skal hylstrene forsynes med aktivt vakuum i form af en pumpe. Den er med til at sikre en stram pasform og god kontrol.

Til certificeringen, havde vi fem patienter med på kurset, som hver og en blev forsynet med denne hylstertype. Alle gik på hylsteret, og deres umiddelbare indtryk var positivt. De mærkede den øgede komfort, så teknikken lader til at holde, hvad den lover.

Egnet til dig?

Bestil en tid i din lokale Ortos-afdeling, og find ud af, om den nye hylsterteknik er en løsning for dig.

NU-FlexSIV Socket

Hylsterteknikken er designet til at give øget komfort uden at gå på kompromis med funktion.

Herover: bandagist Majken Salling fra Århus-afdelingen. Nederst på siden ses Majken sammen med bandagist Jeannie Mathiasen fra Ortos Brøndby.