Ortoser

En ortose er et hjælpemiddel (en skinne/bandage), som du bærer uden på kroppen.

En ortose kan hjælpe dig på mange måder. Fx kan du bruge den som smertelindring, til at korrigere fejlstillinger og understøtte funktioner. Ortosen kan være lille og simpel, som fx en håndskinne, men ortoser kan også være store og komplicerede hjælpemidler som korsetter og ståskaller.

Nogle ortoser er det kun nødvendigt at bruge i korte perioder. Det kan være ved specifikke knoglebrud, hvor en ortose bruges, indtil bruddet er helet. En varig nedsat funktion (pga. sygdom eller skade) kan betyde, at en ortose er nødvendig hele livet. En del børn med medfødte lidelser kan have brug for en ortose, for at sikre de bedste vækstmuligheder og undgå fejlstillinger af leddene.

En ortose kan opbygges af forskellige materialer. De forskellige materialer kan have en stor betydning for ortosens funktion og komfort. Den form for ortoser, som bandagister tager mål til, er kropsbårne ortoser. De er individuelt fremstillede og specielt tilpasset den enkelte. For at lave en ortose kræves en god faglig indsigt i de forskellige diagnoser, anatomi og biomekanik. Hos Ortos er vores bandagister autoriserede, og vi har ortose-specialister i alle vores afdelinger.

Du er fri til at vælge Ortos

I Danmark har vi frit leverandørvalg. Det betyder, at du alene beslutter, hvilken bandagistvirksomhed, der skal fremstille dit hjælpemiddel. Det er din ret, uanset om din kommune måtte have en samarbejdsaftale med en given bandagistvirksomhed. Er du i tvivl om rammerne for det frie leverandørvalg, så ring til os og få forklaringen.

Fingerortose

Fingerortose

Stabiliserende silversplint/silverring

Fingerortoser laves specielt til dig og bruges primært til at optimere håndens grebsfunktion ved at stabilisere fingrenes led. I visse tilfælde kan fingerortoserne også virke smertelindrende. Fingerortoserne kan se ud på forskellige måder alt afhængig af deres formål og kan tilmed tilpasses håndled også.

håndledsortose

Håndledsortose

WHO (Wrist-hand Orthosis)

En håndledsortose (også kaldet håndledsskinne) har til formål at stabilisere eller korrigere håndled og/ eller fingre. Enkelte håndledsortoser kan tilmed fremme bestemte bevægelser gennem elastisk træk.

Rigide-semirigide ortoser

Rigide/semirigide korsetter

(T)LSO (Thoraco)-Lumbo-Sacral Ortose

Et korset er et personligt hjælpemiddel, som kun passer til dig, og det kan derfor ikke bruges af andre. Et korset sidder udenpå kroppen for at støtte og afhjælpe et problem, som kan være af fysisk eller smertemæssig karakter.

Altid individuelle løsninger

Vores hjælpemidler er individuelle. De er lavet til dig og kun til dig, og dét uanset om dit behov er indlæg i dine sko eller en avanceret armprotese. For at gøre det enkelt for dig arbejder vi tæt sammen med læger, terapeuter og kommuner.

fodindlæg og fodortose

Fodindlæg/fodortoser

FO (Foot Orthosis)

Mange mennesker bruger fodindlæg/indlæg i deres sko. Der kan være rigtig mange årsager til, at man bruger et indlæg, men principielt kan de inddeles i 3 typer: Korrigerende fodindlæg, støttende fodindlæg og aflastende fodindlæg.

Dropfodsstimulator

Dropfodsstimulator

FES (Funktionelt Elektrisk Stimulationsprodukt)

En dropfodsstimulator er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder. Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer muskler via nervestimulation. Dropfodsstimulatoren er beregnet til daglig brug, hvor den i nogle tilfælde kan erstatte traditionelle ankel/fod-ortoser (AFO).

Underbensortose

AFO (Ankle foot orthosis)

En ankel-fod-ortose er et hjælpemiddel, du bærer på din fod og underben. Måske kender du AFO’en under navne som kapsel, bandage eller skinne.

Knæledsortose

Knæledsortose

KO (Knee orthosis)

En knæortose (i daglig tale også kaldet skinne, bandage eller kapsel) er et personligt hjælpemiddel, som kun passer til dig og kan ikke bruges af andre.

helbensortose

Helbensortose

(H)KAFO (Hip-knee-foot-orthosis)

En helbensorte er et personligt hjælpemiddel, som kun passer til dig. Dvs. den ikke kan bruges af andre. En ortose sidder udenpå kroppen for at støtte og afhjælpe et problem, som kan være af fysisk eller smertemæssig karakter. Helbensortoser kan inddeles i KAFO’er og HKAFO’er og bliver til tider omtalt som både skinner, ståskaller, kapsler mm. 

Dekorér din ortose

Udtryk gør indtryk

En neutral og lidt klinisk udseende ortose bliver hurtigt en helt anden historie, hvis den er fuld af farverige fugle, fede flyvemaskiner eller nuttede hunde. For børn gør det hele forskellen, fordi dekorationen knytter en personlig fortælling til hjælpemidlet. Barnet har selv valgt motivet, og pludselig gør skinnens udtryk indtryk.

For nogle er det en isbryder, for andre en måde at gøre hjælpemidlet personligt. En oplagt sammenligning er forskellen mellem en hvid gipsarm og én, der er fuld af søde hilsner.

Sådan bestiller du plasttryk
  1. Scroll ned ad siden for at se hele udvalget

  2. Vælg det mønster du bedst kan lide, og notér dets navn ned – fx Farvede blomster (PT-51)

  3. Giv din bandagist besked om dit valg af mønster, næste gang du har en tid

Dinosaur (PT-13)
Dinosaur (PT-13)
Billedark (PT-30)
Dødningehoveder sort/ hvid (PT-87)
Fred og regnbuer (PT-98)
Skyer (PT-119)
Abstrakt (PT-170)
Blå-lilla (PT-263)
Blåt mønster (PT-311)
Klovnefisk (PT-339)
Leopard (PT-237)
Fugle (PT-19)
Farvede blomster (PT-51)
Hjerter (PT-90)
Fisk, blomst, sommerfugl (PT-117)
Stjerne (PT-127)
Prikker (PT-244)
Dyr (PT-278)
Sort (PT-325)
Pink (PT-346)
Kulfiber (PT-310)
Ugler (PT-22)
Camouflage, grøn (PT-65)
Fodbold sort/ hvid (PT-149)
Fredsfugle (PT-99)
På havet (PT-135)
Beige (PT-254)
Raketter (PT-282)
Fly (PT-332)
Drager (PT-355)
Kryds (PT-28)
Camouflage, grå (PT-68)
Biler (PT-144)
Vandbobler (PT-118)
Jeans (PT-140)
Grøn (PT-261)
Grafitti (PT-304)
Lyn (PT-338)
Snowboard (PT-514)

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.