Osseo-integreret protese

osseointegreret_nyheder

Artiklens indhold

Fast forankret i knogle

Lægerne på Aarhus Universitetshospital har gennem de seneste år opereret flere amputerede, så de kan anvende osseo-integrerede proteser.

Princippet er, at der indopereres en ”metalstang” som er fastgjort i knoglen og kommer ud gennem huden. Denne ”stang” anvendes til at fastgøre protesen direkte på, i stedet for, at protesen sidder fast ved hjælp af et hylster.

Metoden kan anvendes på både arm-, finger- og benamputerede.

Bandagister fra alle Ortos’s afdelinger har nu været på et 2-dages intensivt kursus i Göteborg for at lære de nyeste principper omkring proteseforsyningen og serviceringen af osseintegrerede proteser.

”Vi møder jo mange amputerede i hverdagen og i takt med, at efterspørgslen på ekspertise omkring osseointegrerede proteser øges, er det meget naturligt at Ortos også er med i front på den del, så vi er klar til at servicere vore kunder”

Udover selve kurset har bandagisterne i Ortos fået en god kontakt til bandagister og fysioterapeuter i Göteborg, som har arbejdet med osseointegrerede proteser i mere end 20 år.

”Vi føler os godt rustede efter denne tur, men det er jo altid rart at kunne ringe til en ven, hvis vi pludselig står med en udfordring, som umiddelbart er svær at løse.

Det gælder både på arm- og benproteser”, siger Erik Poulsen som er én af de 6 autoriserede bandagister fra Ortos som var i Göteborg.

Erik Poulsen

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.