Lastbilchauffør med protese

Den 13. august 2008 vil altid stå tydeligt frem i Lars Christiansen erindring. Det var den dag, at han – alt i mens han var i færd med at læsse sin lastbil – blev kørt ned af en gaffeltruck.

Alt var med ét forandret: Brækket skinneben, et fodled, der mere eller mindre blev revet af. Næsten to år med operationer, hvor lægerne forgæves forsøgte at få benet til at fungere.

”Set i bakspejlet ville jeg ønske, at jeg havde fået min protese med det samme. Selvfølgelig har det taget tid at vænne sig til det, men allerede efter en måned gik jeg på min nye protese,” siger Lars Christiansen.

 

”Jeg valgte Ortos, fordi jeg havde hørt, at de er hurtige med en løsning, hvis du har et problem med din protese. Derudover havde jeg også ladet mig fortælle, at alle deres bandagister taler og forstår dansk. Det handler alt sammen om tryghed – at du ved, at du er forstået!”

Storvildtjagt i Afrika

I dag vandrer han ubesværet rundt. Han er genansat i vognmandsvirksomheden. Har fået ny lastbil med automatgear. I fritiden går han i skydeklub flere gange om ugen. Han rejser med sin kone og børn sydpå og smider protesen ind under solvognen, når han nyder de varme stråler.

Sidste år gik en drengedrøm i opfyldelse. En storvildtsjagt med sin bror til Sydafrika.

”Det var en kæmpeoplevelse – og fantastisk, at den slags stadig kan lade sig gøre,” siger han og fremviser stolt et foto af en stor kudo med kæmpe horn, han nedlagde på turen.

Lars i sin lastbil