Vi styrker fagligheden og dialogen på tværs af faggrupper

Elektroniske-knaeled_event_Aarhus_1

Artiklens indhold

Hos Ortos er faglighed en af vores helt store styrker. Det er den, fordi vi hele tiden gør en indsats for at blive bedre, lære nye teknikker, finde frem til nye produkter og følge med i aktuel forskning på vores fagområde. Af og til deltager vi også selv i evidensskabende forskningsprojekter.

Denne stærke faglighed kommer vores kunder til gode, når vi skal vejlede dem i at vælge de hjælpemidler, der passer bedst.

Samarbejde på tværs

Når vores kunder kommer til os, er de ofte også i kontakt med en eller flere andre faggrupper – fx fysioterapeuter, ergoterapeuter, læger og sagsbehandlere. Vi mener, at et godt samarbejde på tværs af faggrupperne giver de bedste løsninger for dem, vi hjælper, fordi vi hver især har vores specialer og kan bidrage med hver vores faglige ekspertise.

Derfor er vi ofte i dialog med vores samarbejdspartnere – både på træningscentre, institutioner, sygehuse og i kommuner – og det har vi gode erfaringer med.

Elektroniske-knaeled_event_Aarhus_2

Ortos i Aarhus samler kommunale fysioterapeuter til heldagskursus

Et af de seneste tiltag, vi har gjort for at styrke samarbejdet med vores kolleger i fysioterapien og øge den fælles faglighed, var, da vi i november samlede 20 kommunale fysioterapeuter i Marselisborgcentret i Aarhus. Autoriseret bandagist, Morten Borup Simonsen, fra Ortos’ afdeling i Aarhus havde i samarbejde med Össur indbudt til heldagskursus om elektroniske proteseknæled.

Elektroniske knæled får en stadig større udbredelse i rehabiliteringen af benamputerede, der proteseforsynes. Det får de, fordi disse knæled bl.a. sikrer, at brugerens risiko for at falde reduceres samtidig med, at der kan opnås en øget mobilitet med et mindre energiforbrug.
Det kræver meget træning med kvalificerede fysioterapeuter, når en benamputeret skal lære at bruge en protese med et elektronisk knæled, og derfor var der til dagens kursus inviteret eksperter fra både Tyskland, Holland og Danmark til at dele ud af deres viden.

De kommunale fysioterapeuter, der deltog, blev præsenteret for en blanding af teoretiske oplæg og praktiske øvelser. Dette skulle give dem et dybdegående kendskab til de lårbensamputeredes gangmønster og illustrere, hvordan de elektroniske knæled kan kompensere for eventuelle gangafvigelser. Derudover blev de præsenteret for praktiske træningsøvelser, der kan bidrage til at udnytte knæets fulde potentiale.

Vi glæder os over en meget vellykket dag med dygtige og engagerede deltagere.

Elektroniske-knaeled_event_Aarhus_3
Ikon_laes-mere

Vil du med til vores næste arrangement for fagpersoner?

Ortos afholder løbende arrangementer for fagpersoner.
Er du læge, fysioterapeut, ergoterapeut, sagbehandler eller anden sundhedsfaglig person, kan du oritentere dig om vores kommende arrangementer ved at følge linket herunder.

FORFATTER

Kristel er kommunikationskonsulent hos Ortos og arbejder med både intern og ekstern kommunikation i virksomheden. 

Kristel Høj Walther

Kommunikationskonsulent i Ortos

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.