Armamputeret og vild med cykling

Erik_Groenlund_cykling|Erik_Groenlund_armamputeret

Artiklens indhold

I 2003 var Erik Grønlund (f. 1958) ude for en arbejdsulykke, som resulterede i, at han blev amputeret på venstre underarm. Efter amputationen drev Erik ufortrødent sit landbrug videre. Han ekspanderede endda med flere dyr, og han ansatte folk til at hjælpe. I dag har han solgt sin besætning og arbejder som konsulent i landbruget.

Vild med cykling

Erik har altid været fysisk aktiv. Oprindeligt var han gymnast, men efter sin amputation fattede han interesse for cykling. Gennem de seneste år har han rundet omkring 8000 km om året. Nogle af de mange kilometer er tilbagelagt med Team Rynkeby og andre med entusiaster fra den klub, han cykler i 2-3 gange om ugen. Hvad enten turen går til Nordjylland eller Paris, så er Erik frisk, og han oplever ikke de store begrænsninger ved at være armprotesebruger og cyklist.

Jeg har brug for en stærk hånd, når jeg cykler – Én med god åbne- og lukkefunktion, som til gengæld ikke drejer. Den protese, jeg har nu, fungerer rigtig godt, og vi finder altid en løsning på de begrænsninger, der måtte være. Min cykel er også en hjælp, for jeg kan både styre bremsen og de elektriske gear med min højre hånd. Og selvom det går lidt langsommere, når jeg skal skifte hjul, er det ikke noget problem. Der er også altid nogen, der gerne hjælper.

Erik Grønlund

Næste mål

Eriks næste lange ridt er en Danmarkstur på ca. 1300 km med Team Rynkeby, og mon ikke sommeren byder på et dyk – Erik har nemlig også dykkercertifikat.

Erik_Groenlund_cykling_armamputeret

Hvad kan vi hjælpe med?

Kontakt os for en samtale om vores ydelser, og om hvordan vi kan dække netop dine behov.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.