
Artiklens indhold
I 2003 var Erik Grønlund (f. 1958) ude for en arbejdsulykke, som resulterede i, at han blev amputeret på venstre underarm. Efter amputationen drev Erik ufortrødent sit landbrug videre. Han ekspanderede endda med flere dyr, og han ansatte folk til at hjælpe. I dag har han solgt sin besætning og arbejder som konsulent i landbruget.
Vild med cykling
Erik har altid været fysisk aktiv. Oprindeligt var han gymnast, men efter sin amputation fattede han interesse for cykling. Gennem de seneste år har han rundet omkring 8000 km om året. Nogle af de mange kilometer er tilbagelagt med Team Rynkeby og andre med entusiaster fra den klub, han cykler i 2-3 gange om ugen. Hvad enten turen går til Nordjylland eller Paris, så er Erik frisk, og han oplever ikke de store begrænsninger ved at være armprotesebruger og cyklist.
Jeg har brug for en stærk hånd, når jeg cykler – Én med god åbne- og lukkefunktion, som til gengæld ikke drejer. Den protese, jeg har nu, fungerer rigtig godt, og vi finder altid en løsning på de begrænsninger, der måtte være. Min cykel er også en hjælp, for jeg kan både styre bremsen og de elektriske gear med min højre hånd. Og selvom det går lidt langsommere, når jeg skal skifte hjul, er det ikke noget problem. Der er også altid nogen, der gerne hjælper.
Erik GrønlundNæste mål
Eriks næste lange ridt er en Danmarkstur på ca. 1300 km med Team Rynkeby, og mon ikke sommeren byder på et dyk – Erik har nemlig også dykkercertifikat.


Hvad kan vi hjælpe med?
Kontakt os for en samtale om vores ydelser, og om hvordan vi kan dække netop dine behov.
FORFATTER
Kristel er kommunikationskonsulent hos Ortos og arbejder med både intern og ekstern kommunikation i virksomheden.