benprotese, bandagist og kunde
Sidens indhold

Ortos’ privatlivspolitik

 

Vi passer godt på dine data. Faktisk gør vi os umage med at beskytte dem i alle hjørner af vores virksomhed. Vi laver databehandleraftaler med alle, vi får data fra, og vi rådfører os med vores faste DPO (Data Protection Officer), hvis vi er i tvivl om forhold som indsamling, håndtering, opbevaring og begrænsning af data. 

Du er i din gode ret til at vide, hvordan vi omgåes dine data. Mange spørgsmål besvarer vi i teksten herunder, og skulle der være mangler, er du altid velkommen til at kontakte vores DPO på dpo@ortos.dk.

1. Formål med denne politik

Denne persondatapolitik regulerer for alt handel, interaktion eller anden udveksling af personoplysninger med Ortos A/S, CVR-nr.: 30 70 35 02.

Formålet med denne persondatapolitik er at gøre dig opmærksom på, hvordan vores virksomhed behandler personoplysninger. Det er Ortos’ mål, at du er bevidst om, hvilke informationer, der indsamles, behandles og såfremt muligt, hvor længe de opbevares.

2. Hvordan vil vi behandle dine oplysninger?

Formål med indsamling
Nedenstående er eksempler på anvendelse af de indsamlede oplysninger:

  • Sikring af brugervenlighed og sikkerhed
  • Optimering af vores digitale løsninger
  • Mulighed for at deltage i kundeundersøgelser, konkurrencer, lodtrækninger, m.m. via digitale løsninger
  • Arkiv over registrerede produkter og tilhørende personlige oplysninger
  • Ordrebehandling og kommunikation i forbindelse med din ordre eller andre forespørgsler til os
  • Har vi dit udtrykkelige samtykke, kan vi kontakte dig via de kontaktoplysninger, som du har angivet til markedsførings-, salgs-, reklame- og analyseformål, enten postalt, digitalt eller via telefon
  • Vi kan målrette tilbud og kampagner til den enkelte kunde ud fra adfærdshistorik og demografiske data kombineret med tredjepartsløsninger og data

Hvem får adgang til oplysningerne?
Dine oplysninger vil blive behandlet af medarbejdere i Ortos til de formål, som er anført i pkt. ‎2 ovenfor. Vi videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart, med mindre vi har dit skiftlige samtykke til det.

Øvrig information om behandlingen
Dine oplysninger vil på intet tidspunkt blive overført til lande udenfor EU, og vil derfor til enhver tid være beskyttet af EU’s regler om beskyttelse af personoplysninger.

3. Hvor lang tid opbevarer vi oplysninger om dig?

Vi gemmer kun dine oplysninger, så længe det er nødvendigt. For at sikre en ensartet sletning af dine oplysninger har vi fastsat udløbsdatoer på alle de oplysninger, vi indsamler om dig og sikrer derved, at disse bliver slettet fuldstændigt, når denne udløbsdato oprinder.

Ortos er ved lov underlagt en journaliseringspligt, hvilket medfører, at vi opbevarer alle informationer, der er relevante for dit behandlingsforløb, i 15 år fra du sidst har fået produceret eller justeret din protese eller ortose hos os. Dette gør vi for at sikre patientsikkerheden og tværfaglig overlevering.

4. Hvilke oplysninger indhenter vi?

Automatisk indsamlede data
Vores digitale løsninger er baseret på forskellige teknologier med det formål at sikre brugervenlighed og sikkerhed. Disse teknologier kan automatisk opsamle data for at kunne tilbyde den bedst mulige løsning, enten direkte af os eller af en tredjepart på vegne af os. Analyse af klikstrøms-data og cookies er eksempler på dette.

Alle besøg til en digital løsning medfører, at der sendes oplysninger fra din browser til en server. Det er via analyse af disse data, at vi optimerer de digitale løsninger. Data opsamles via tredjepart på vegne af os. Der kan opsamles data om din computer med henblik på systemadministration og interne marketingrelaterede analyser. Disse data er statistiske oplysninger om brugernes adfærd i de digitale løsninger. Eksempler på data der opsamles og analyseres

  • Dato og tidspunkt for besøg
  • De sider, der besøges i løsningen
  • Den besøgendes IP-adresse
  • Oplysninger om den anvendte browser og computer (type, version, operativsystem m.m.).
  • URL fra henvisningssted (siden, hvorfra den besøgende er kommet til vores løsning).

Vi anvender Google Analytics som webanalyse-værktøj i vores digitale løsninger. I denne forbindelse sendes webanalysedata fra vores digitale løsninger til analyse i den service, Google udbyder. Her fungerer Google Analytics som ”databehandler” af data, som vi er ansvarlige for, og disse data må kun videregives efter aftale eller for at overholde retlige krav.

Gå til Googles fortrolighedspolitik

Google tilbyder en række løsninger til anonymisering af dine data og adfærd, se mere her.
Du kan læse mere om vores brug af cookies nedenfor i punkt ‎5.

Oplysninger du selv afgiver
I tillæg til de oplysninger, der opsamles automatisk, behandler vi også data, som brugere aktivt har givet til os. Det kan fx være:

  • Brug af kontaktformularer på vores hjemmeside
  • Oplysninger du deler med os via sociale medier
  • Oplysninger sendt på e-mail
  • Osv.

5. Særligt om cookies

Hvad er cookies?
Cookies er små tekstfiler, der indeholder bogstaver og tal, som sættes på din computer eller anden enhed. Cookies sættes, når du besøger et websted, der bruger cookies, og de kan bruges til at holde styr på, hvilke sider du har besøgt, de kan hjælpe dig til at fortsætte, hvor du slap, eller de kan huske dine sprogindstillinger eller andre præferencer.

Hvis vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies. Før vi placerer cookies på dit udstyr, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes dog uden dit samtykke.

Cookietyper og deres formål
Vi anvender følgende former for cookies:

  • Tekniske cookies: Er nødvendige for, at langt de fleste hjemmesider fungerer, som de skal. De sørger også for, at du ikke hele tiden ryger af den hjemmeside, du besøger. Du kan læse mere om tekniske cookies her.
  • Stastik-cookies: Optimerer design, brugervenlighed og effektiviteten af hjemmesiden. Du kan læse mere om statistisk cookies her.
  • Markedsføringscookies: Bruges til at vise dig reklamer for produkter eller oplevelser, du tidligere har kigget på. Du kan læse mere om markedsførings cookies her.
  • Personaliserede cookies: Bruger oplysninger til at sortere indhold, så du får vist indhold, der er relevant for dig. Du kan læse mere om personaliserede cookies her.

Slet eller slå cookies fra i browseren
Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services på internettet, du ikke kan bruge.

Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at hvis du bruger flere browsere, så skal du slette cookies på dem alle.

6. Dine rettigheder

I forbindelse med, at vi behandler dine oplysninger har du følgende rettigheder:

  • Du kan på begæring få indsigt i hvilke oplysninger Ortos behandler om dig
  • Du kan til enhver tid anmode om at Ortos korrigerer eller sletter visse typer af oplysning
  • Du kan på begæring få udleveret disse oplysninger i et læsbart format

Føler du ikke, at dine informationer er blevet behandlet korrekt, kan du klage til Datatilsynet på datatilsynet.dk

7. Sikkerhed

Ifølge de persondataretlige regler skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

8. Kontakt

Skulle du have spørgsmål til dele af politikken er du meget velkommen til at kontakte Ortos på mail@ortos.dk eller telefon 63 15 05 05 (inden for normale åbningstider). Du kan også skrive til vores databeskyttelsesrådgiver på mail dpo@ortos.dk.

Vi forbeholder os retten til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Vi retter henvendelse til dig i tilfælde af væsentlige ændringer i form af en synlig meddelelse på vores websites eller e-mail.

9. Version

Denne privatlivspolitik er senest opdateret d. 11. juli 2022.

Hvad kan vi hjælpe med?

Kontakt os for en samtale om vores ydelser, og om hvordan vi kan dække netop dine behov.