Armproteser

En armprotese er et hjælpemiddel, der fungerer som erstatning for den del af armen, du mangler. Den vil altid blive tilpasset, så den passer til dig og dine behov.

En af de hyppigste årsager til armamputationer er ulykker/ traumatiske skader, men de kan også skyldes cancer, diabetes og karsygdomme, ligesom en manglende arm kan være medfødt.

Uanset årsagen til amputationen vil valg af protesetype altid foregå i tæt samarbejde mellem dig og din bandagist, så hylsterudformningen og funktionsdelene er optimeret til netop dine behov.

Nogle armproteser bruges hovedsageligt af kosmetiske årsager og fungerer som støtte, mens andre er langt mere funktionelle og bruges aktivt i dagligdagens gøremål.

Du er fri til at vælge Ortos

I Danmark har vi frit leverandørvalg. Det betyder, at du alene beslutter, hvilken bandagistvirksomhed, der skal fremstille dit hjælpemiddel. Det er din ret, uanset om din kommune måtte have en samarbejdsaftale med en given bandagistvirksomhed. Er du i tvivl om rammerne for det frie leverandørvalg, så ring til os og få forklaringen.

Delhåndsprotese

PH (Partial hand amputation)

En delhåndsprotese er en god løsning, hvis du har fået fjernet en del af dit håndskelet. Alt afhængig af, hvor stor en del af din hånd der er tilbage, har du forskellige muligheder for proteseforsyning.

Underarmsprotese

TR (Transradial amputation)

Ved en Transradial/underarms-amputation fjernes dele af underarmen og hele hånden. Det betyder, at du stadig har dit skulder- og albueled tilbage.

Video: MCP Driver til tommelfinger
Video: Matteos underarmsprotese
Video: Armamputeret og dyrlæge

Albueprotese

ED (Elbow disarticulation)

Hvis du har fået fjernet din underarm gennem albueleddet, kaldes amputationsniveauet elbow disarticulation. En albueprotese skal fungere som erstatning for både albueled, underarm, hånd og fingre.

Overarmsprotese

TH (Transhumeral amputation)

Når du bliver amputeret gennem overarmsknoglerne, kaldes det en transhumeral amputation. Herved får du fjernet en del af overarmen og hele underarmen.

Hvad kan vi hjælpe med?

Kontakt os for en samtale om vores ydelser, og om hvordan vi kan dække netop dine behov.

Skulderprotese

SD (Shoulder disarticulation)

Ved en skulderamputation fjernes hele over-og underarmen, men du beholder dit skulderblad og dit kraveben.

Forequarter-protese

FA (Forequarter amputation)

En forequarter amputation er den mest omfattende armamputation, da dette amputationsniveau betyder, at hele armen inkl. skulderpartiet bliver fjernet. Skulderpartiet omfatter overarmen, skulderbladet og kravebenet. Det vil således være dine ribben, der danner den ydre overflade.

Teknisk konstruktion af armproteser

Tekst og billeder herunder giver dig et indblik i, hvordan en armprotese kan konstrueres. Både for proteser til over- og underarmsamputerede gælder det nemlig, at de kan se radikalt forskellige ud afhængigt af, hvilke formål de skal tjene, hvordan de skal hæfte på kroppen, og hvilke opgaver de skal kunne løse for brugeren.

Funktionsarmprotese

Funktionsproteser eller proteser til specielle aktiviteter kan udformes på mange forskellige måder. Ofte er de designet, fremstillet og tilpasset meget specifikke aktiviteter – Fx som denne cykelarm til et barn.
Hybrid_armprotese

Hybrid armprotese

I en hybrid-armprotese kan man, som navnet antyder, kombinere forskellige tekniske konstruktionstyper. Man kan fx sætte den myoelektriske protesehånd sammen med et mekanisk albueled.

Myoelektrisk armprotese

Myoelektriske proteser har en hånd og/eller en myo-krog, hvor du kan gribe og holde om ting med en god kontrol. Myo betyder muskel, og det er vha. dine muskelsignaler, du styrer denne type protese.
Osseointegreret_armprotese_ilimb

Osseointegreret armprotese

En osseointegreret armprotese sidder fast på kroppen via en titankobling, der er indopereret direkte i knoglen. Den monterer man protesen på, hvormed man undgår hylster og opnår stor bevægelsesfrihed.
Kropsdrevet_mekanisk_armprotese

Kropsdrevet/mekanisk armprotese

Kropsdrevne/mekaniske proteser har engrebsfunktion og styres ofte med en wire, som er koblet til et seletøj, der går rundt om skulderen. De er robuste og fungerer med mekanisk hånd, krog eller specialværktøj.
Kosmetisk_aestetisk_armprotese

Kosmetisk/æstetisk armprotese

Kosmetiske/æstetiskearmproteser skal ligne en naturlig arm og hånd så meget som muligt. De giver brugeren mulighed for tohåndsfunktion og man bruger dem ofte som modhold og støtte.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.