Forequarter-protese

FA (Forequarter amputation)

En forequarter amputation er den mest omfattende armamputation, da dette amputationsniveau betyder, at hele armen inkl. skulderpartiet bliver fjernet. Skulderpartiet omfatter overarmen, skulderbladet og kravebenet. Det vil således være dine ribben, der danner den ydre overflade.

Når du skal have en armprotese efter en forequarter amputation, stilles der meget store krav til armprotesen, idet den holdes på plads vha. seletøj/ stropper. Protesens vægt og funktion har altså stor betydning for, hvor let det er at kontrollere protesen. I tæt samarbejde med dig vurderer din bandagist, hvordan din armprotese skal opbygges, og hvilke komponenter, den skal sammensættes af. Ofte fravælges den myoelektriske protese grundet vægten samt den noget ulogiske muskelaktivering til styring af protesen.
En forequater protese opbygges ofte som en mekanisk protese med et seletøj til at styre en mekanisk albue med lås samt en dobbelt krog. Den kan også opbygges som en kosmetisk protese og dermed primært være der af æstetiske årsager og som støtte.

Hvis du ikke ønsker en armprotese efter en forequateramputation, men af æstetiske årsager gerne vil have lidt mere fylde på din skulder, kan der laves et såkaldt skulderskjold. Skulderskjoldet kan fx laves i et skummateriale, så det ikke er en stor vægtbyrde.

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en forequarter-protese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.