Ankelledsprotese

AD (ankle disarticulation)

Hvis du har fået fjernet din fod i ankelledet, kalder man amputationsniveauet for ankeldisartikulation. Der findes forskellige operationsmetoder til ankeldisartikulation. din ortopædkirurg vurderer, hvilken metode, der er bedst egnet, men som regel vil benstumpen være fuld belastbar efterfølgende.

Når du skal have en ankelledsprotese, er der et særligt hensyn at tage omkring byggehøjden. Fordi din benstump slutter helt nede ved anklen, vil der være mindre plads til protesekomponenter under benstumpen end hvis du fx var underbensamputeret.

Din bandagist vil give dig grundig vejledning i valg af protesefod. Den vil typisk være lavet af kulfiber og beklædt med en såkald fodkosmetik, som får den til at ligne din anden fod. Selve protesen kan fastgøres på din benstump på forskellige måder. Typisk vil din bandagist lave et hylster, som benstumpen kommer ned i, men også her finder I sammen frem til den bedste løsning for dig. 

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en ankelledsprotese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.