Kortbensprotese

PFFD (Proximal femoral focal deficiency)

Ved en korbensprotese er der ikke tale om en decideret amputation af benet. PFFD er når man er født med en defekt, som påvirker hoftebenet og det proximale lårben. Dvs. man fysisk bl.a. vil kunne se en betydelig benlængdeforskel, hvorfor man har brug for et hjælpemiddel til at kompensere.

Hvis du er født med PFFD eller af en anden årsag for brug for et hjælpemiddel, kan man i visse tilfælde kompensere din benlængdeforskel med en skoforhøjelse. I andre tilfælde vil en kortbensprotese egne sig bedre.

Kortbensprotesen er tilpasset individuelt og kan derfor se ud på mange forskellige måder. Typisk vil din bandagist lave plads til, at din protese kan rumme dit bens biologiske fod samtidig med, at den fungerer som støtte for den svagere del af benet.

For at kompensere for benlængdeforskellen placerer vi en protesefod under dit bens biologiske fod. Protesefoden bliver beklædt med en fodkosmetik, så den ligner dit andet bens fod, og samtidig kan du få en almindelig sko på. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at montere en lårmanchet, så protesen sidder mere stabilt på dit ben.

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en kortbensprotese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.