Hofteprotese

HD (Hip disarticulation)

Har du gennemgået en amputation, hvor hele lårbensknoglen er blevet fjernet fra hofteskålen, kalder man det en hoftedisartikulation. Hvis det bliver nødvendigt at fjerne dele af hofteskålen, taler man om en hemipelvektomi. I begge tilfælde vil protesen skulle fungere som hofteled, knæled, fodled og alt derimellem.

En hofteprotese fastgøres til kroppen ved hjælp af en såkaldt hoftekurv. På hoftekurven vil din bandagist lave et indtag, der går ind over hoftekammen, så hofteprotesen kan sidde god fast på kroppen. Det er også vigtigt for at undgå, at kroppen kører op og ned i denne kurv. For meget bevægelse i et hylster eller en hoftekurv kan skabe friktion, hvilket er uhensigstmæssigt for din hud.

Hoftekurven fremstilles typisk i silikone med afstivninger i kulfiberkomposit for at give en optimal vedhæftning. I enkelte tilfælde fremstilles kurven i Acryllaminat. Selve hofteprotesen er udstyret med hofteled, knæled og en protesefod. Din bandagist og du samarbejder tæt om at identificere netop de protesedele, der passer bedst til dine behov og dit aktivitetsniveau.

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en hofteprotese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

LÆS OGSÅ

Karen_benprotesebruger

Værd at vide om benproteser

Er du nyamputeret eller står du over for at skulle amputeres? Så kan der være mange nye ting at forholde sig til. Derfor har vi samlet nyttig information til dig, om hvad der er værd at vide om benproteser. 
Læs mere

Træning for benamputerede

Find inspiration til træningsøvelser for dig med benamputation. Øvelserne kan også bruges, selvom du ikke er amputeret.
Læs mere

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.