Evomove® – Dropfodsstimulator

Evomove_dropfodsstimulator_FES

Artiklens indhold

Afhjælpning af dropfod med FES

Rammes du af dropfod som følge af cerebral parese, multipel sklerose, erhvervet hjerneskade, diskusprolaps eller lignende kan dropfodsstimulation gennem Funktionel Elektrisk Stimulation (FES) være den rigtige løsning for dig. Alle de nævnte lidelser kan resultere i en manglende evne til at kunne styre musklernes funktion, helt eller delvist.

Benytter man Funktionel Elektrisk Stimulation (FES), som vil være et rigtig godt hjælpemiddel for mange, stimuleres nerverne via elektriske impulser, hvorefter musklen aktiveres. Evomove® er blot et af de produkter, som Ortos bandagister er certificeret til at bruge, og det vil altid være en individuel vurdering af den enkelte, som afgør, hvilket produkt vores bandagister anbefaler. Nogle af de fordele Evomove® har, er at den kan aktivere musklerne på både for- og bagsiden af underbenet, hvilket kan give en markant forbedring af gangfunktionen. Derudover kan gangfunktionen forbedres yderligere ved, at den også kan aktivere musklerne omkring lår og hofte.

Ydermere adskiller Evomove® sig fra andre FES produkter ved at være meget lille i størrelsen og kan let være under tøjet. Den adskiller sig også ved at kunne kombinere elektrisk stimulation med en ortose i én samlet, integreret løsning. Kombineret tillader Evomoves® dropsfodssystem at du oplever de fulde dynamiske og fleksible fordele under gang, når strømmens elektriske impulser styrer dropfoden samt fuld stabilitet i stående stilling som følge af skinnens stabiliserende egenskaber. For nogen vil den elektriske stimulation alene være nok – Evomove® bliver individuelt tilpasset til den enkelte.

Evomove_barn_dropfod_AFO_FES
Evomove_uden AFO

Fordele ved Evomove®

  • Præcis elektrisk stimulation af nervebaner (indsyede elektroder)

  • Forbedrer både gangmønster og gangdistance

  • Sikrer en afslappet gang

  • Giver bedre kropsholdning

  • Minimere smerter grundet en reduktion af kompensatoriske bevægelser

  • Giver øget muskelstyrke

  • Kan bruges barfodet

  • Lille i størrelsen – ofte muligt at have bukser udenpå

  • Betjening af FES samt justering af strøm-styrken via APP på telefonen

Kontakt Ortos

Brug for hjælp?

Ortos Bandagister er certificerede i brugen af samtlige dropfodsstimulatorer på markedet. Ring til din nærmeste bandagistklinik, hvis du vil høre mere om løsninger til den dropsfodsramte.

LÆS OGSÅ

Hvad-er-en-dropfod

Hvad er en dropfod?

Dropfod forårsages af en skade enten centralt eller perifært på nervesystemet. Dropfod kan bl.a. ses hos personer med, Cerebral parese, Multipel sclerose, erhvervet hjerneskade, rygmarvsskade, slagtilfælde og Parkinsons.
Læs mere
Dropfod_FES_barn

Hvad er en dropfodsstimulator

En dropfodsstimulator (FES) er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder. Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer lammede muskler ved hjælp af nervestimulation.
Læs mere

FORFATTER

Torben Nybro er uddannet bandagist ved Jönköping University, Sverige og har arbejdet som autoriseret bandagist siden 1997. Torben er specialiseret i at arbejde med ortoser og har gennem flere år ligeledes arbejdet med ortoser til børn i samarbejde med læger og fysioterapeuter i specialbørnehaver og -skoler.

Torben er certificeret i mange forskellige dropfodsstimulatorer.

Torben Nybro

Afdelingschef i Ortos Odense og aut. bandagist, CPO, B.Sc.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.