Hvad er en dropfod?

Nervesystemet

Artiklens indhold

Dropfod forårsages af en skade enten centralt eller perifært på nervesystemet. Dropfod kan bl.a. ses hos personer med, Cerebral parese, Multipel sclerose, erhvervet hjerneskade, rygmarvsskade, slagtilfælde og Parkinsons.

Derudover ses dropfod ofte hos personer med diskusprolaps, når nerven afklemmes som følge af prolapsen.

Hvordan ser en dropfod ud?

På illustrationen her ser du, hvordan en fod, der ikke er påvirket af nogen form for skade, bevæger sig. Ved siden af den upåvirkede fod, vises en dropfod. Har man en dropfod, mangler man evnen til at kunne løfte sin fod og det vil påvirke ens gangmønster.

Normal-fod_vs_dropfod_generel
Kontakt Ortos

Har du brug for et hjælpemiddel?

Bestil tid hos en af Ortos’ dropfodsspecialister. Vi har altid en bandagist, der står klar til at hjælpe dig

Størstedelen af de personer, der pådrager sig dropfod kommer desværre ikke af med den igen, og et hjælpemiddel vil for de fleste være en løsning, der ikke bare højner funktionsniveauet, men også bidrager til et generelt øget aktivitetsniveau.

Uden et hjælpemiddel kan det for dig med dropfod være svært at gå uden krykker/stok, men med det rette hjælpemiddel behøver dropfod ikke være en hindring.

Mange vil med en skinne eller funktionel elektrisk stimulation (FES) blive i stand til at bevæge sig uden andre hjælpemidler, og ofte er det muligt både at gå på plant og ujævnt underlag. Nogle vil ligefrem opleve, at de bliver så trygge, at de kan genoptage fritidsinteresser i naturen og nogle kommer, med det rette hjælpemiddel, til at løbe igen.

 

Vi finder det rette hjælpemiddel til dig

Hos Ortos finder vi den bedste løsning ud fra dine behov, hvad enten der er tale om en Ankel-fod-ortose, en dropfodsstimulator eller måske en kombination af hjælpemidler.

Vores bandagister efteruddannes løbende og certificeres i nye produkter på markedet, så vi har bandagister klar til at hjælpe dig.

LÆS OGSÅ

Dropfod_FES_barn

Hvad er en dropfodsstimulator

En dropfodsstimulator (FES) er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder. Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer lammede muskler ved hjælp af nervestimulation.
Læs mere
Evomove_dropfodsstimulator_FES

Evomove - dropfodsstimulator

Funktionel Elektrisk Stimulation (FES), som vil være et rigtig godt hjælpemiddel for mange, stimulerer nerverne via elektriske impulser, hvorefter musklen aktiveres. Evomove® er blot et af de produkter, som Ortos bandagister er certificeret til at bruge.
Læs mere
Mona_FES_dropfodsstimulator

Dropfodsstimulator (FES) hjalp Mona tilbage på sporet

Mona Christiansen fik en virus på nervesystemet og det medførte bl.a. en dropfod på højre ben. I lang tid følte hun sig et skridt bagud, men det har dropfodsstimulatoren (FES) lavet om på og Mona er tilbage på sporet.
Læs mere

FORFATTER

Christian er uddannet fysioterapeut og har en kandidatgrad i Idræt og Sundhed. Derudover har han fungeret som ekstern underviser ved fysioterapeutuddannelsen på University College Syd. Her har han bl.a. undervist i rehabilitering samt genoptræning med strøm (FES, TENS, NMES).

Christian Søborg

Afdelingschef i Ortos Esbjerg og fysioterapeut

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.