Dropfod – eller peroneusparese –  er en skade, der rammer rigtig mange mennesker som følge af en skade på centralnervesystemet. Dropfod kan bl.a. ses hos personer med:

  • Cerebral parese
  • Multipel sclerose
  • Erhvervet hjerneskade
  • Rygmarvsskade
  • Slagtilfælde
  • Parkinsons

Derudover ses dropfod ofte hos personer med diskusprolaps, når nerven afklemmes som følge af prolapsen.

Hvordan ser en dropfod ud?

Herunder kan du se en illustration af, hvordan en fod, der ikke er påvirket af nogen form for skade, bevæger sig. Ved siden af den upåvirkede fod, vises en dropfod. Har man en dropfod, mangler man evnen til at kunne løfte sin fod og det vil påvirke ens gangmønster.

Dropfod_peroneusparese_illustration

Størstedelen af de personer, der pådrager sig dropfod kommer desværre ikke af med den igen, og et hjælpemiddel vil for de fleste være en løsning, der ikke bare højner funktionsniveauet, men også bidrager til et generelt øget aktivitetsniveau.

Uden et hjælpemiddel kan det for dig med dropfod være svært at gå uden krykker/stok, men med det rette hjælpemiddel behøver dropfod ikke være en hindring.

Mange vil med en skinne eller funktionel elektrisk stimulation (FES) blive i stand til at bevæge sig uden andre hjælpemidler, og ofte er det muligt både at gå på plant og ujævnt underlag. Nogle vil ligefrem opleve, at de bliver så trygge, at de kan genoptage fritidsinteresser i naturen og nogle kommer, med det rette hjælpemiddel, til at løbe igen.

 

Vi finder det rette hjælpemiddel til dig

Hos Ortos finder vi den bedste løsning ud fra dine behov, hvad enten der er tale om en Ankel-fod-ortose, en dropfodsstimulator eller måske en kombination af hjælpemidler.

Vores bandagister efteruddannes løbende og certificeres i nye produkter på markedet, så vi har bandagister klar til at hjælpe dig.

Find det rette hjælpemiddel

Bestil tid hos en af Ortos’ dropfodsspecialister. Vi har altid en bandagist, der står klar til at hjælpe dig