Silversplints – fingerortoser i sølv

Fingerortoser - faa greb om din haandfunktion

Artiklens indhold

Silversplints styrker og stabiliserer

Det primære formål med silversplints er at optimere håndens grebsfunktion ved at stabilisere fingrenes led. Evnen til at gribe om genstande og fastholde dem er en forudsætning for selv de mest simple gøremål i hverdagen, fx det at spise med bestik, at klæde sig på eller at skrive i hånden.

Dermed er det menneskers grad af selvhjulpenhed, ortoserne kan forbedre. For nogle virker de endda smertelindrende ved daglig brug.

Hvem kan have nytte af silversplints?

Behovet for silversplints opstår, når en fejlstilling eller funktionsnedsættelse påvirker brugerens håndfunktion. Dette er ofte tilfældet ved diagnoser som:

  • Leddegigt og slidgigt

  • Hypermobilitet

  • Ehlers-Danlos syndrom

  • Følger efter nerveskader

Ortoserne kan konstrueres, så de enten forhindrer, begrænser eller fremmer en bevægelse. Deres individuelle design afspejler selvfølgelig den enkelte brugers generelle forudsætninger og funktionsniveau.

Hvem tager mål og hvem laver silversplints?

Håndens funktioner er så komplekse, at silversplints nødvendigvis må fremstilles specifikt til hver enkelt brguer. Formgivningen sker med afsæt i mål, som vores autoriserede bandagister tager. Til den opgave bruger vi ringmål eller gipsafstøbning.

Når bandagisten har taget mål til ringene, bestiller vi dem hos vores faste leverandør, Joan Quist fra Quist Quality.

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vores værksteder er befolket af mange forskellige profiler. Fælles for os alle er, at vi stiller høje krav til kvalitet, vi er gode til at lytte, og vi går gerne den ekstra mil for at give dig de bedste betingelser for bevægelse. Og dét uanset om dit behov er en avanceret armprotese eller en kile i skoen.

Silversplints skal vedligeholdes

Silversplints er fremstillet af sterling sølv og bør regelmæssigt renses for små partikler af fx sæbe, som kan irritere huden. Brug sølvpuds eller tandpasta for at opnå en skånsomt slibende effekt, når du renser ortoserne.

Er silversplints allergifremkaldende?

Alle silversplints er fremstillet af Sterling sølv 925 og dermed nikkelfri. En silversplint kategoriseres som et hypoallergent produkt.

Hvem betaler?

Hvis finger-ortosernes formål er at afhjælpe funktionsnedsættelse, kan kommunen bevilge dem efter lov om social service §112. Du har brug for en henvisning fra speciallæge eller en LÆ165 fra egen læge. Hos Ortos hjælper vi dig gerne med din ansøgning til kommunen.

Fingerortoser_bagside_web

Træf et bevidst leverandørvalg

I Danmark har vi frit valg af leverandør, så du er ikke bundet af samarbejdsaftaler, din kommune måtte have indgået med en bestemt bandagistvirksomhed. I Ortos er vi flere bandagister med speciale i finger-ortoser, og vi har et stærkt samarbejde med producenten.

Glødning bevarer sølvets egenskaber

Minimum en gang årligt bør ortoserne glødes for at modvirke metaltræthed og sikre, at sølvet bevarer sine egenskaber. En knækket silversplint er vanskelig at reparere, men heldigvis har vi det rigtige udstyr og de nødvendige kompetencer til at gløde finger-ortoserne.

FORFATTER

Lena er autoriseret bandagist med speciale i ortoser til både børn og voksne.

Hun har gennem en årrække haft øget fokus på håndens diagnoser og problematikker og i den forbindelse opnået stor erfaring med ortoser i sølv (silversplints) til både fingre og hænder. 

Lena Quisth

Autoriseret bandagist

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.