Silversplints – fingerortoser i sølv

Fingerortoser_forside_folder
Hvorfor bruge silversplints?

Det primære formål med silversplints er at optimere håndens grebsfunktion ved at stabilisere fingrenes led. Evnen til at gribe om genstande og fastholde dem er en forudsætning for selv de mest simple gøremål i hverdagen, fx det at spise med bestik, at klæde sig på eller at skrive i hånden.

Det er dermed menneskers grad af selvhjulpenhed, der er i spil, og for nogle kan ortoserne endda virke smertelindrende, hvis de bruges dagligt.

Hvem kan have nytte af silversplints?

Behovet for silversplints opstår, når en fejlstilling eller funktionsnedsættelse påvirker brugerens håndfunktion. Dette er ofte tilfældet ved diagnoser som:

  • Leddegigt og slidgigt
  • Ehlers-Danlos syndrom
  • Hypermobilitet
  • Følger efter nerveskader
Individuelt design

Finger-ortosernes individuelle design afspejler håndens funktionsniveau og brugerens generelle forudsætninger. Ortoserne kan konstrueres, så de forhindrer, begrænser eller fremmer en bevægelse.

Hvem tager mål?

Håndens funktioner er så komplekse, at silversplints nødvendigvis må fremstilles individuelt. Formgivningen sker med afsæt i mål, som vores autoriserede bandagister tager. Til den opgave bruger vi ringmål eller gipsafstøbning.

Hvem laver silversplints?

Hand M Aid er virksomheden bag ortoserne. Her samarbejder vi med Gritt Von Veldhoven, som er uddannet sølvsmed, bandagist og ergoterapeut. Dermed har hun alle forudsætninger for at konstruere ortoserne, så æstetik og biomekanik går op i en højere enhed.

Tag stilling til, hvem der skal levere dine silversplints

I Danmark har vi frit valg af leverandør, så du er ikke bundet af samarbejdsaftaler, din kommune måtte have indgået. Hos Ortos har vi fem bandagister med speciale i finger-ortoser og et stærkt samarbejde med producenten.

Silversplints skal vedligeholdes

Silversplints er fremstillet af sterling sølv og bør regelmæssigt renses for små partikler af fx kosmetik og sæbe, som kan irritere huden. Brug sølvpuds eller tandpasta, som har en skånsomt slibende effekt.

Glødning bevarer sølvets egenskaber

Minimum en gang årligt bør ortoserne glødes for at modvirke metaltræthed og sikre, at sølvet bevarer sine egenskaber. En knækket silversplint kan desværre ikke repareres, men heldigvis har vi bandagister, der mestrer glødning, så det er nemt og hurtigt klaret.

Allergi

Alle silversplints er fremstillet af Sterling sølv 925. Dermed er de nikkelfri, og kategoriseres som et hypoallergent produkt.

Silversplints styrker og stabiliserer
Hvem betaler?

Hvis finger-ortosernes formål er at afhjælpe funktionsnedsættelse, kan kommunen bevilge dem efter lov om social service §112. Du har brug for en henvisning fra speciallæge eller en LÆ165 fra egen læge.

Hos Ortos hjælper vi dig gerne med din ansøgning til kommunen.

Hvem betaler?

Hvis finger-ortosernes formål er at afhjælpe funktionsnedsættelse, kan kommunen bevilge dem efter lov om social service §112. Du har brug for en henvisning fra speciallæge eller en LÆ165 fra egen læge. Hos Ortos hjælper vi dig gerne med din ansøgning til kommunen.

Sådan passer du på dine silversplints

Silversplints er fremstillet af sterling sølv og bør regelmæssigt renses for små partikler af kosmetik, sæbe og creme, der risikerer at irritere huden. Brug sølvpuds eller tandpasta, som har en skånsomt slibende effekt. Minimum en gang årligt bør ortoserne glødes for at modvirke metaltræthed og sikre, at sølvet bevarer sine egenskaber. En knækket silversplint kan desværre ikke repareres, men heldigvis har vi bandagister, der mestrer glødning, så det er nemt og hurtigt klaret.

Fem af Ortos’ bandagister er specialuddannet i silversplints. Ring til en afdeling nær dig for at aftale en konsultation.

Læs også casen om mor og datter, som begge bruger silversplints: Ehlers-Danlos: Skinner giver hvile

Fingerortoser_bagside_folder