Slidgigt i fingrene – løsningen blev en fingerortose

Henning_bandagist_fingerortose-i-soelv

Artiklens indhold

Henning Klausen er 68 år gammel og fik i foråret 2023 konstateret slidgigt i sine fingre. Særligt var det pegefingeren, der var ramt.

Smerter i fingrene og besvær med at holde ved ting

Hennings problemer var begyndt med, at han gradvist fik mere og mere ondt i fingrene. Der var ting i hverdagen, han ikke længere kunne. Simple ting, såsom at holde ordentligt på en kniv eller at hælde kaffe op fra kanden, voldte ham pludselig store problemer.

Henning var gået til lægen for ad flere omgange – først hvor han fik konstateret slidgigten og senere igen pga. de mange gener. Lægen meddelte ham, at der ikke var noget at gøre ved problemet – han måtte tage de anbefalede smertestillende piller.

Fandt en bandagist i Vejle

I et desperat forsøg på at finde en anden løsning, begyndte Henning at søge på Google og kom i tanke om, at han kunne kontakte en bandagist. Henning havde tidligere i livet haft en bekendt, som var i lære ved en bandagistvirksomhed, og derfor vidste han, hvad en bandagist var.

I sine google-søgninger dukkede Ortos op. Da han ringede op for at booke en tid hos en bandagist, var det egentlig ikke med forventning om, at han kunne hjælpes. Kun som et forsøg på at gøre ét eller andet ved problemet.

Henning fik tid hos autoriseret bandagist, Anne-Mette Jensen, i Ortos’ klinik i Vejle.
Mødet med Anne-Mette blev for Henning anderledes positivt end forventet, da det skabte et håb om, at der måske alligevel var noget at gøre ved problemerne med gigtfingrene, ud over at tage smertestillende medicin.

”Vendepunktet for mig var at møde op et sted, hvor man bliver taget seriøst og rent faktisk kan få hjælp”.

Henning Klausen

En løsning på problemet

Anne-Mette og Henning testede forskellige løsninger, for at finde frem til det hjælpemiddel, der passede bedst til Henning. De endte ud med en særligt tilpasset fingerortose i sølv. Ved første øjekast ligner det en helt almindelig ring, men effekten er til at mærke for Henning, der nu både er i stand til at hælde kaffen op og smøre sit eget brød. Faktisk kan han nu også gribe om golfkøllen, når han skal ud for at dyrke sin hobby.

Der er ikke en specifik årsag til, at Henning har fået slidgigt i fingrene. Han fortæller selv, at han har kørt som sælger det meste af sit arbejdsliv og har derfor brugt mange timer bag rattet. Men om det kan have haft indflydelse, det vides ikke.

Fingerortose-i-soelv_greb_kande
Ud over autoriseret bandagist, Anne-Mette Jensen, hjælper ortopædist, Brian Bank, med tilpasningen af fingerortosen i sølv.
Fingerortose-i-soelv_greb_golf
Henning Klausen bruger en del af sin fritid på at spille golf og er nu igen i stand til at holde ordentlig fast på golfkøllen.
Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en fingerortose eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

LÆS OGSÅ

Fingerortose_soelv_ortoser_finger

Silversplints - fingerortoser i sølv

Læs mere
Unloader-One-X_Indoor-Wallclimbing_Close-up_01

Unloader One X – knæbandagen til dig med slidgigt

Læs mere

Vi skaber evidens for fingerortoser i sølv

Læs mere
Dokument

Anne-Mettes bachelorprojekt

Læs mere

FORFATTER

Kristel er kommunikationskonsulent hos Ortos og arbejder med både intern og ekstern kommunikation i virksomheden. 

Kristel Høj Walther

Kommunikationskonsulent i Ortos

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.