Knæledsprotese

KD (Knee disarticulation)

En amputation direkte igennem knæleddet kalder man en knæ-disartikulation. Fordelen ved dette amputationsniveau er, at benstumpen er fuld belastbar på stumpenden.

Hvis du er amputeret gennem knæet, vil du naturligt have en lang benstump. Dette muliggør en god styring af underbenet, hvilket er en stor fordel, når du skal gå. Det er meget vigtigt, at din protese sidder godt fast, og derfor er valget af hylster en vigtig faktor, når du skal forsynes med en protese.

Hos Ortos er vores protesebandagister certificerede i flere forskellige hylsterteknikker, og derfor har de gode forudsætninger for at lave præcis det hylster, der passer bedst til dig. Din bandagist vil også, i tæt samarbejde med dig, finde frem til, hvilket knæled og hvilken fod, der egner sig bedst til dit aktivitetsniveau og dine behov.
Da du er amputeret gennem dit knæled, vil protesens knæled uundgåeligt blive forskudt en smule i forhold til det andet ben og sidde en smule længere nede. Det har dog ingen betydning for dine muligheder for at gå med protesen.

Selve måden din protese bliver fastgjort på er også valgt individuelt, men typisk vil du først og fremmest skulle bruge en beskyttende liner, der i de fleste tilfælde er lavet i et silikonemateriale.

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en knæledsprotese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Find en folder

Hos Ortos har vi udarbejdet en række foldere, hvor du bl.a. kan finde råd om rengøring og vedligeholdelse af forskellige hjælpemidler. 

LÆS OGSÅ

Karen_benprotesebruger

Værd at vide om benproteser

Er du nyamputeret eller står du over for at skulle amputeres? Så kan der være mange nye ting at forholde sig til. Derfor har vi samlet nyttig information til dig, om hvad der er værd at vide om benproteser. 
Læs mere

Træning for benamputerede

Find inspiration til træningsøvelser for dig med benamputation. Øvelserne kan også bruges, selvom du ikke er amputeret.
Læs mere
Liner_benstump

Rengøring af silikoneliner

Er du benamputeret og anvender du en liner, er det vigtigt, at du holder holder den ren, så du samtidig passer godt på din benstump. 
Her finder du tips til, hvordan du rengør en silikoneliner og passer godt på din benstump. 
Læs mere

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.