Dropfodsstimulator

Dropfodsstimulator

Artiklens indhold

FES (Funktionelt Elektrisk Stimulationsprodukt)

En dropfodsstimulator er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder. Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer muskler via nervestimulation. Dropfodsstimulatoren er beregnet til daglig brug, hvor den i nogle tilfælde kan erstatte traditionelle ankel/fod-ortoser (AFO).

En dropfodsstimulator fungerer ved, at elektrisk stimulation aktiverer de nerver, der får musklerne på forsiden af underbenet til at løfte den slappe fod.
Dropfodsstimulatoren kan være et nyttigt hjælpemiddel, hvis dropfoden er opstået som følge af skade i centralnervesystemet, rygmarvsskade, apoplexi, cerebral parese, multipel sklerose og parkinsons.
Ud over den traditionelle dropfodsstimulator, der er placeret på underbenet, findes der også en del, som kan anvendes på låret. Den kan være gavnlig, hvis du fx har en svaghed i lårmuskulaturen, som giver dig problemer med at kontrollere dit knæs bevægelser. Lårdelen kan både fungere for sig selv eller sammen med den traditionelle dropfodsstimulator. 
Er du i tvivl om, hvorvidt det vil være gavnligt for dig at bruge en dropfodsstimulator eller en lårstimulator, er du meget velkommen til at spørge din Ortos-bandagist til råds. 

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en dropfodsstimulator eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Find en folder

Hos Ortos har vi udarbejdet en række foldere, hvor du bl.a. kan finde råd om rengøring og vedligeholdelse af forskellige hjælpemidler. 

LÆS OGSÅ

Dropfod_FES_barn

Hvad er en dropfodsstimulator?

En dropfodsstimulator (FES) er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder. Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer lammede muskler ved hjælp af nervestimulation.
Læs mere
Evomove_dropfodsstimulator_FES

Evomove - dropfodsstimulator

Funktionel Elektrisk Stimulation (FES), som vil være et rigtig godt hjælpemiddel for mange, stimulerer nerverne via elektriske impulser, hvorefter musklen aktiveres. Evomove® er blot et af de produkter, som Ortos bandagister er certificeret til at bruge.
Læs mere
Mona_FES_dropfodsstimulator

Dropfodsstimulator (FES) hjalp Mona tilbage på sporet

Mona Christiansen fik en virus på nervesystemet og det medførte bl.a. en dropfod på højre ben. I lang tid følte hun sig et skridt bagud, men det har dropfodsstimulatoren (FES) lavet om på og Mona er tilbage på sporet.
Læs mere
Pia Thorslund Jørgensen

Bedre gangfunktion med dropfodsstimulator

Pia har kæmpet sig tilbage til hverdagen efter en hjernetumor.
En dropfodsstimulator gør en stor forskel for Pias gangfunktion og samarbejdet med bandagisten er vigtigt, når man skal finde frem til det rette hjælpemiddel.
Læs mere

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.