Benprotese med direct socket

Torben_Linde_Mikaelsen_benprotese

Artiklens indhold

Torben Linde Mikaelsen bor på Mors og har en køretur på to timer, når han skal til bandagist. En køretur han gerne tager, fordi det vigtigste for ham er at have en bandagist, man har god kemi med og samtidig også kan samarbejde med. Og det kan han med autoriseret bandagist, Iben Saaby Andersen, som arbejder i Ortos, Aalborg.

Torben blev underbensamputeret i 2016 efter at have været involveret i en motorcykelulykke i 2015, hvor han fik knust sit venstre ben og fod. Siden da har Iben har hjulpet ham med proteseforsyning og sammen finder de frem til den løsning, som passer bedst til Torben og de behov og mål, han har.

Direct Socket

Torbens hylster bliver lavet med direct socket-teknikken (også kaldet DS), hvor hylstret bliver støbt direkte på en liner, som sidder på benstumpen. Afstøbningen hærder på ganske kort tid og derved kan Torben bruge hylstret samme dag, det bliver støbt. Ifølge ham er det en kæmpe fordel, at han kan spare nogle ture til bandagist, fordi han kan få hylstret sat på protesen og gå hjem med det, samme dag, det bliver lavet.

Pasformen er klar det jeg synes, der er det mest optimale. Det er jo det allervigtigste sådan i forhold til daglig brug. Men hastigheden fra jeg kommer ind ad døren og til jeg går ud igen med mit nye ben – den kan jeg godt lide. Jeg kan godt lide, at det går så stærkt og at det samtidig virker så godt, som det gør.

Torben Linde Mikaelsen
Ikon_laes-mere

Vil du vide mere om Direct Socket?

Hos Ortos er vores protesebandagister certificeret i direct socket-teknikken, så tøv ikke med at kontakte din lokale afdeling.

Kun hos Ortos

Alle protesebandagister i Ortos er som de eneste i Danmark certificeret i direct socket-teknikken, som både anvendes til underbensamputerede og lårbensamputerede. Det betyder, at du, som benamputeret, har mulighed for at få nyt hylster på kun én dag, uanset hvor i landet du bor, og om du er amputeret over eller under knæet.

Det vil dog altid være bandagisten der, i samarbejde med dig, finder den bedst egnede løsning til dig. Derfor kan vi hos Ortos tilbyde mange forskellige løsninger – både i forhold til protesehylstre, knæ og fødder. Det vigtige er, at du kan gå hjem med lige netop den løsning, der passer bedst til dig og din hverdag.

Et godt råd til en nyamputeret

Torben mener, ud over at man skal vælge en bandagist, man samarbejder godt med, at man som nyamputeret ikke skal være bange for at kaste sig ud i tingene.

Man skal egentlig bare gøre de ting, man har lyst til, for i langt de fleste tilfælde vil man opdage, at der slet ikke er nogen begrænsninger for, hvad man egentlig kan.

Torben Linde Mikaelsen

Du er fri til at vælge Ortos

I Danmark har vi frit leverandørvalg. Det betyder, at du alene beslutter, hvilken bandagistvirksomhed, der skal fremstille dit hjælpemiddel. Det er din ret, uanset om din kommune måtte have en samarbejdsaftale med en given bandagistvirksomhed. Er du i tvivl om rammerne for det frie leverandørvalg, så ring til os og få forklaringen.

LÆS OGSÅ

DS_Direct-socket_afstoebning_protesehylster

Direct Socket – nyt hylster på én dag

Direct Socket, også kaldet DS, er en hylsterteknik, hvor benprotese-hylstret bliver støbt direkte på en liner, der sidder på benstumpen. En af de helt store fordele ved denne teknik er, at afstøbning og tilretning kan gøres på én dag.
Læs mere
Emil_Hansen-7

Overset metode reducerer ventetid og ubehag for amputerede

Emil Hansen har været underbensamputeret siden han var 6 år gammel. 
I foråret 2023 fik han lavet en benprotese med en direct socket og han er meget begejstret for teknologien. 
Læs mere
Benprotesebruger_Jimmy|Benprotesebruger_Jimmy_1|Benprotesebruger_Jimmy_2

En benprotese er ikke en begrænsning

I 2020 fik Jimmy amputeret sit venstre underben efter flere forudgående operationer. Jimmy var på det tidspunkt i kemobehandling pga. testikelkræft og fik pludselig en blodprop i benet, så han måtte hasteopereres. Efter operationen gik der koldbrand i storetåen, som lægerne derfor amputerede. Kort tid efter kom der igen koldbrand – denne gang længere oppe ad benet – hvorfor det til sidst endte med en underbensamputation.
Læs mere

FORFATTER

Kristel er kommunikationskonsulent hos Ortos og arbejder med både intern og ekstern kommunikation i virksomheden. 

Kristel Høj Walther

Kommunikationskonsulent i Ortos

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2023© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.