Prøv en dropfodsstimulator hos Ortos
Hvad er en dropfodsstimulator (FES)?

En dropfodsstimulator er et hjælpemiddel til visse typer af dropfødder.
Hjælpemidlet er kropsbåret, og det er aktivt i den forstand, at det aktiverer lammede muskler ved hjælp af nervestimulation.

Dropfodsstimulering kaldes også funktionel elektrisk stimulering – deraf forkortelsen FES. Hjælpemidlet er beregnet til daglig brug, og i nogle tilfælde kan det erstatte traditionelle ankel/fod-ortoser (AFO).

Hvordan fungerer den?

En dropfodsstimulator fungerer ved, at elektrisk stimulation aktiverer de nerver, der skal få musklerne til at løfte den slappe fod. Disse nerver sidder umiddelbart under knæet, så her monteres stimulatoren.

En dropfodsstimulator bliver ofte et bedre hjælpemiddel over tid, fordi du vænner dig til at bruge den, og din bandagist tilpasser den til dit gangmønster. Bandagisten indstiller dropfodsstimulatoren og laver løbende opfølgninger i tilvænningsperioden.

Hvorfor vælge dette hjælpemiddel?

Dropfodsstimulatoren kan være en god løsning, fordi den:

 • Hjælper til at løfte forfoden
 • Ikke hæmmer anklens bevægelighed
 • Er et sikkert hjælpemiddel uden kendte bivirkninger
 • Fungerer med bare fødder (modsat skinner)
 • Er diskret, nem at placere og let at bære
 • Fungerer med alt fodtøj
Hvem har gavn af dropfodsstimulation?

En dropfodsstimulator kan være et nyttigt hjælpemiddel, hvis dropfoden skyldes:

 • skade i centralnervesystemet
 • rygmarvsskade
 • apoplexi
 • cerebral parese
 • multipel sklerose
 • Parkinsons

Det vil altid komme an på en individuel vurdering, hvorvidt dropfodsstimulation er det rette hjælpemiddel, men alle er velkomne til at få foretaget en afprøvning.

Hvem har ikke gavn af dropfodsstimulation?

Omvendt egner den sig ikke til personer med skader i det perifere nervesystem eller personer med muskelsvind. Den er heller ikke god i tilfælde af kraftig spasticitet eller rigide spidsfødder, som ikke kan komme op i neutralposition. Hvis du falder inden for disse grupper, finder vi en anden løsning til dig.

 

Få en folder

Send en besked til os via vores kontaktformular, hvis du kunne tænke dig at modtage denne sides information som folder i papirform.

Skriv ‘Folder om dropfodsstimulator’ i emnefeltet, og husk at oplyse navn og postadresse. Så har du tryksagen i hånden inden for et par dage.

Du kan også downloade den direkte her

Ortos tilbyder alle typer

Der findes en lille håndfuld forskellige dropfodsstimulatorer på markedet, og der kommer løbende opgraderinger eller helt nye produkter til. Ortos’ bandagister følger med den løbende udvikling og kan lave service på dem alle.
Det er din bandagist der afgør, hvilken type der passer bedst til dig.

Lårstimulator

Ud over den traditionelle dropfodsstimulator, der er placeret på underbenet, findes der en lårdel, som både kan fungere sammen med underbensdelen og for sig selv. Lårdelen er en god løsning, hvis brugeren fx har svaghed i lårmuskulaturen og dermed problemer med at kontrollere knæets bevægelse.

Prøv en dropfodsstimulator hos Ortos

Bestil en tid i din lokale Ortos-afdeling, og prøv, om dropfodsstimulation er en god løsning for dig. Servicen koster ingenting, og vi rådgiver hele vejen. Når din løsning er fundet, hjælper vi gerne med at ansøge din kommune om en bevilling.
Find kontaktoplysninger til din lokale Ortos på bagsiden.

Er du behandler?

Som behandler er du altid velkommen til at kontakte os for sparring og information om dropfodsstimulation som mulig behandling.