Underbensprotese

TT (Transtibial amputation)

En amputation igennem underbenet kalder man en transtibial amputation.

Hvis du er underbensamputeret, har du stadig dit eget knæ, men der kan være stor forskel på, hvor lang/kort din benstump er, og derfor vil underbensproteser kunne se ud på mange forskellige måder. Det er vigtigt, at protesen sidder godt fast, og derfor er det rette hylster en vigtig faktor i opbygningen af protesen.

Der findes forskellige typer af hylstre, ligesom der findes forskellige måder at fastgøre protesen til benstumpen på. Det kan fx være ved hjælp af et sleeve, man ruller på, eller en mekanisk lås med låsepin, snoretræk eller vakuum. Inden man tager protesen på, ifører man sig en liner, der skal beskytte benstumpen. Også linere er der mange varianter af. Det mest anvendte materiale er silikone, men de findes også i polyuretan og termoplastisk gummi.

Din bandagist vil altid hjælpe dig med at finde en individuel løsning, der passer dit behov, dit aktivitesniveau og din benstumps udformning.

Kontakt Ortos

Book en tid

Hvis du har brug for en underbensprotese eller en anden form for individuelt fremstillet hjælpemiddel, kan du altid booke en tid hos din lokale Ortos-afdeling og få hjælp fra en af vores specialiserede bandagister.

Find en folder

Hos Ortos har vi udarbejdet en række foldere, hvor du bl.a. kan finde råd om rengøring og vedligeholdelse af forskellige hjælpemidler. 

LÆS OGSÅ

Karen_benprotesebruger

Værd at vide om benproteser

Er du nyamputeret eller står du over for at skulle amputeres? Så kan der være mange nye ting at forholde sig til. Derfor har vi samlet nyttig information til dig, om hvad der er værd at vide om benproteser. 
Læs mere
Benprotesebruger_Jimmy|Benprotesebruger_Jimmy_1|Benprotesebruger_Jimmy_2

En benprotese er ikke en begrænsning

I 2020 fik Jimmy amputeret sit venstre underben efter flere forudgående operationer. Jimmy var på det tidspunkt i kemobehandling pga. testikelkræft og fik pludselig en blodprop i benet, så han måtte hasteopereres.
Læs mere
DS_Direct-socket_afstoebning_protesehylster

Direct Socket – nyt hylster på én dag

Direct Socket, også kaldet DS, er en hylsterteknik, hvor benprotese-hylstret bliver støbt direkte på en liner, der sidder på benstumpen. En af de helt store fordele ved denne teknik er, at afstøbning og tilretning kan gøres på én dag.
Læs mere
Benprotesebruger_direct socket

Benprotese med direct socket

Torben Linde Mikaelsen er underbensamputeret og kører to timer, når han skal til bandagist. Det prioriterer han, fordi han har fundet en bandagist, som han samarbejder rigtig godt med.
Læs mere
Liner_benstump

Rengøring af silikoneliner

Er du benamputeret og anvender du en liner, er det vigtigt, at du holder holder den ren, så du samtidig passer godt på din benstump. 
Her finder du tips til, hvordan du rengør en silikoneliner og passer godt på din benstump. 
Læs mere

Vores værdigrundlag – Individuel forståelse

Vi arbejder hver dag på at give hver enkelt kunde de optimale betingelser for bevægelse. Det gør vi ved at udvikle og fremstille hjælpemidler, som gør dig i stand til mere – om dette mere så er at parkere kørestolen permanent eller løbe 10km uden smerter i knæet.

ORTOS

Børstenbindervej 12
5230 Odense M
e-mail: [email protected]

Send sikker mail til Ortos
CVR-nr. 3070 3502

Følg os her

2024© Ortos Bandagister
Bliv ringet op:

Når jeg sender formularen, accepterer jeg Ortos' privatlivspolitik og tillader, at Ortos kontakter mig. Undgå at sende personfølsomme oplysninger gennem denne formular.